Izložba toMAgo radova učenica Učeničkog doma Marije Jambrišak

Uz prigodni glazbeni i umjetnički program je u utorak, 8. svibnja 2007. u prostorijama Učeničkog doma Marije Jambrišak u Zagrebu, Opatička 14, otvorena izložba toMAgo radova učenica iz Doma.

Izloženi radovi nastali su na večernjim radionicama koje u Učeničkom domu Marije Jambrišak vodi prof. Marija Igaly.

Uz prigodni glazbeni i umjetnički program je u utorak, 8. svibnja 2007. u prostorijama Učeničkog doma Marije Jambrišak u Zagrebu, Opatička 14, otvorena izložba toMAgo radova učenica iz Doma. Izloženi radovi su nastali na večernjim radionicama koje u Učeničkom domu Marije Jambrišak vodi prof. Marija Igaly.

Izložbu su u cijelosti pripremile i organizirale učenice – autorice radova, a pozivu na otvorenje rado su se odazvali njihovi prijatelji i nastavnici, te voditeljica radionica, prof. Marija Igaly koja je prigodom otvorenja izložbe rekla nekoliko riječi o radosti stvaranja minijatura te stalnoj fascinaciji činjenicom koliko ljepote i skrivenih detalja se krije u minijaturnim cvjetnim laticama.

O tome kakav je dojam ova izložba ostavila na prisutne najbolje svjedoče zapisi iz knjige utisaka nastali na dan svečanog otvorenja:

Živeći u vremenu u kojem mnoštvo energije trošimo u krivom smjeru, pozitivno sam iznenađen ali i oduševljen što ima ljudi i osoba koje nam na jednostavan način ostavljaju svoja djela kojima se možemo diviti i iskreno uživati u ovoj kreativnoj izložbi

vjeroučitelj Ilija, 8.5.2007.


Još od kad umjetnost postoji kao instrument čovjekova postojanja, kao iskonska težnja da produži svoje postojanje, umjetnici su se inspirirali prirodom od Altamirske špilje do zagorskih bregova našeg Ivana Rabuzina
U tom mnoštvu djela, mnoštvu inspiracija, večerašnja izložba sjaji poput bisera, jer ne samo da se inspirira prirodom već je priroda, prava organska priroda materija stvaranja.

Petar Sakač, 8.5.2007.


Lijepo, potpuno neočekivano. čestitam odgojiteljicama i profesorici koja podučava djevojke. U Vašem domu uvijek se vidi, osjeti ono ljudsko, toplo, iz srca
Pretvorili ste talent vaših djevojaka, pretvorili u umjetnost, podržavate ih i stimulirate.

…, 8.5.2007.


Lijepo i ugodno druženje uz prekrasne radove mojih učenika.
Posebno sam ganuta njihovim radom, angažmanom i iskrenim osjećajima koje pokazuju kao zahvalnost za moj dolazak Nisam bila niti svjesna koliko im prisustvo bivših profesora znači.
Puno uspjeha u budućem radu i kreativnosti želim svima zajedno

…, 8.5.2007